Inici » Blog » Eines » L’art de vendre a Internet amb només 2 eines: Facebook i email.

L’art de vendre a Internet amb només 2 eines: Facebook i email.

setembre 20, 2015
Xavier Ramon
L'art de vendre més a Internet amb Facebook i email blog Pometa gràfica

Et presentem un Pla de Vendes Online que t’ajudarà a aconseguir els teus objectius empresarials.

A Pometa Gràfica no parem i comencem l’any fort. Ara treballem per oferir-te quelcom molt TOP!

Imagina’t conèixer les vendes que es generen a l’hora d’enviar correus electrònics als teus clients. Tens curiositat per saber qui llegeix i clica en els emails que envies? Vols captar nous contactes amb una promoció exclusiva pels fans de la teva pàgina a Facebook? Sabies que és possible vendre a Facebook a través dels seus anuncis?

Els nostres clients ja tenen a la seva disposició un nou pla de vendes orientat a augmentar la seva efectivitat i les vendes.

M'interessa! Vull sol·licitar informació
Molt bé, però… Què inclou aquest pla?
 • La gestió d’una pàgina de Facebook
 • La creació de continguts promocionals
 • Una acció mensual per captar base de dades (concursos i sorteigs)
 • Un enviament d’un correu electrònic promocional
 • Un informe de resultats finals (ROI)
Interessant, però… Quin és l’objectiu concret d’aquesta novetat?

Combinant l’activitat en les xarxes socials i l’enviament d’emails aconseguirem un millor control i efectivitat del teu servei. En definitiva, això s’ha de traduir en una major quantitat de vendes. Volem que percebis la importància que té la suma de plataformes i que vegis els resultats mitjançant un informe detallat: el retorn de la inversió (ROI).

Invertir en publicitat a Facebook és una aposta efectiva

Últimament sembla que Facebook ha quedat en un segon pla a causa de la gran revolució que generen xarxes socials més joves i fresques com Instagram o Pinterest. Però Facebook segueix sent imprescindible en el màrqueting estratègic.

Avui dia, una marca té la possibilitat d’invertir en diferents canals sigui quin sigui el seu suport: una plana d’una revista, un banner, un espot televisiu o una acció al carrer, entre altres. Per la seva part, Facebook té un gran avantatge diferencial per seleccionar el públic objectiu: la ultrasegmentació. Això és una cosa que cap altre mitjà oferit mai.

A continuació es detallen les possibilitats de segmentació de Facebook:

 • Característiques sociodemogràfiques: localització, sexe, edat, estat civil, educació, ocupació, idioma…
 • Interessos, gustos i comportaments
 • Connexions a les pàgines, aplicacions o esdeveniments
 • Ubicació de l’anunci (mòbil o ordinador)
 • Públics personalitzats

Però això no és el millor de tot, el més destacat és el cost. El pressupost necessari és infinitament menor que en qualsevol altre mitjà de comunicació tradicional.

No abandonis Facebook! Utilitza’l amb astúcia perquè és molt rendible. Tampoc podem oblidar la utilització dels tips de màrqueting de continguts: eleva la qualitat de les teves publicacions i segur que serà compartit per més gent!

infografia ultrasegmentació facebook xarxes socials publicitat online pometa grafica
Això és genial! Vull invertir en Facebook.
ELS PÚBLICS PERSONALITZATS: El gran avantatge de Facebook

Una de les genials funcionalitats que ofereix la publicitat a Facebook i que la fa diferent de totes les altres plataformes és l’existència dels públics personalitzats. Això permet fer “remàrqueting” i impactar els teus públics. L’audiència d’una marca és la millor eina per fer-la créixer. Només sabent quin és el teu públic es pot fer una comunicació efectiva.

T’imagines poder mostrar anuncis a les persones que han visitat el teu web en l’últim mes? O directament a la teva base de dades? Doncs això és més que possible a Facebook.

Facebook permet crear públics a partir de 3 paràmetres:

 1. Els visitants del teu web o de pàgines concretes
 2. La teva pròpia base de dades
 3. Públics similars a qualsevol dels anteriors (Lookalike).

I perquè és tan important això? Una persona que ja sigui client,  hagi visitat el teu web, o tingui característiques similars als teus públics, estarà molt més disposada a comprar els teus productes o serveis. D’aquesta manera es millora molt l’efectivitat dels anuncis. I fa dels públics personalitzats una gran eina.

Alguna altra plataforma por fer tot això? La resposta és… NO.

Et sembla interessant l’entrada? FacebookComparteix-la al Facebook

El canal de venda més rendible: el correu electrònic

Enviar correus personalitzats als clients és la inversió més rendible. Podem informar els nostres clients de les notícies més recents de la nostra pàgina web, enviar ofertes, recomanacions i consells o qualsevol altra informació que creiem rellevant pel nostre client.

La creació d’una base de dades, és el primer pas per arribar als usuaris.

A l’inici, necessitarem un bon grapat d’emails. Hi ha empreses que ofereixen la venda de llistes de correus electrònics o bases de dades… Però que no et prenguin el pèl! Vendre dades personals està totalment prohibit al nostre estat.

La millor forma de construir la nostra pròpia base de dades és creant continguts de qualitat. Quan a l’usuari li agradi allò que publiquem i sigui addicte, es subscriurà de forma natural per rebre’ls al correu personal. Missió complida!

Et donem tres raons perquè vegis la importància d’això:

 1. El nombre de comptes de correu electrònic no para de créixer.
  Avui dia existeixen 4,1 bilions de comptes però les estimacions per l’any 2018 ascendeixen fins als 5,2 bilions. Això representa un augment del 27%. Una revolució sense fi! (font: Radicati Group)
 2. Els smartphones conformen gran part d’aquest volum.
  Les consultes a través dels dispositius mòbils cada cop són més freqüents. L’usuari llegeix on i quan vol els missatges. Actualment 1,8 bilions de persones utilitzen el smartphone, un 25% més que a principis de 2014. (font: Forrester)
 3. Els professionals en màrqueting apostant per l’enviament massiu.
  El correu electrònic és quasi 40 vegades més efectiu que xarxes socials com Facebook i Twitter a l’hora d’adquirir nous clients. Un 6% dels que llegeixen el missatge adquireixen el servei o producte. (font: McKinsey & Company)
 4. Els correus electrònics amb vídeo tenen més èxit.
  Afegir un vídeo a les campanyes d’email incrementa les possibilitats que el lector faci clic fins un 300%. (font: Luis Maram)
 5. Envia emails a primera hora del dia.
  El 58% dels adults comproven el seu compte de correu electrònic cada matí. (font: Luis Maram)
infografia email marketing pometa grafica

En definitiva…

Els beneficis són més que interessants: la presència forta i rendible a Internet, l’obtenció d’una base de dades de possibles clients, saber l’opinió i generar accions per implicar als usuaris (engagement), l’augment de vendes online i saber l’efectivitat publicitària a través de l’informe de resultats (ROI).

Llavors, encara tens dubtes de què faràs per millorar el teu negoci en la pròxima campanya de màrqueting? :P

Genial! Vull sol·licitar el Pla de Comunicació Online

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yandex.Metrica

Ús de galetes

Ens agraden les pomes però una galeta de tant en tant no fa mal. Aquest lloc utilitza les galetes per a millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a acceptar aquestes galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR